Nebūk be ryšio - RRT nustatė automobilių pultelių ir signalizacijų masinio sutrikimo Jurbarke priežastį
Turite klausimų ar pastebėjimų? Susisiekite! ?
Pagrindinis Aktualijų archyvas RRT nustatė automobilių pultelių ir signalizacijų masinio sutrikimo Jurbarke priežastį

RRT nustatė automobilių pultelių ir signalizacijų masinio sutrikimo Jurbarke priežastį


2022-08-04

RRT, reaguodama į gautą pranešimą apie Jurbarke prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje nuolat pasikartojančius masinius trukdžius, operatyviai ištyrė ir nustatė trukdžių skleidimo šaltinį. Automobilių užrakinimo ir atrakinimo pultelių, užvedimo ir signalizacijų sutrikimo priežastis  ̶  prekybos centre sugedęs ar netinkamai sukonfigūruotas belaidis brūkšninių kodų skaitytuvas. Įrenginio savininkui išjungus šį skaitytuvą, trukdžių nebeliko.

„Tokie atvejai neretai pasitaiko mūsų tarnybos praktikoje – netvarkingų ar sugedusių įrenginių savininkai dažnai net neįtaria, kad jų naudojami prietaisai kelia trukdžius. Vien per pirmąjį šių metų pusmetį RRT ištyrė 123 gyventojų ir juridinių asmenų skundus dėl radijo trukdžių. Daugiausia skundų sulaukta dėl trukdžių mobiliajam ryšiui, radijo ir televizijos programų priėmimui bei mažojo nuotolio radijo ryšio įrenginiams“, – sako RRT tarybos narys Darius Kuliešius.

Radijo trukdžius paprastai skleidžia netinkamai naudojama radijo įranga, sugedę elektros prietaisai arba tikslingai radijo ryšiui trikdyti skirti slopinimo įrenginiai. Radijo ryšio įrenginių, aparatų veikimui yra reikalingi radijo dažniai, kuriuos galima naudoti tik turint RRT išduotą leidimą arba laikantis Radijo dažnių (kanalų), kuriuos galima naudoti be atskiro leidimo sąraše nustatytų reikalavimų.

RRT atidžiai tiria kiekvieną radijo trukdžių atvejį. Radijo trukdžius pašalinti privalo juos sukėlusios aparatūros, įrenginio savininkas arba naudotojas. Už RRT nurodymų pašalinti radijo trikdžius arba sumažinti jų lygį nevykdymą numatyta atsakomybė Administracinių nusižengimų kodekse.

Atsiradus radijo trukdžiams, gyventojai ar juridiniai asmenys gali kreiptis į RRT nemokamu telefonu 8 800 20030 arba užpildyti prašymą dėl jų pašalinimo. Prieš kreipiantis į RRT, rekomenduojame įsitikinti, ar sutrikimai nėra susiję su naudojamos įrangos gedimu. RRT trukdžių pašalinimą vykdo nemokamai. Daugiau apie radijo trukdžius ir kaip pateikti prašymą dėl trukdžių pašalinimo rasite čia: https://www.rrt.lt/radijo-spektras/radijo-trukdziai/.

Nebūk be ryšio Nebūk be ryšio
Aktualijų archyvas

KITOS AKTUALIJOS

Bendrosios elektroninių ryšių sektoriaus pajamos 2023 m. II ketvirtį sudarė 211,4 mln. Eur ir, palyginti su 2022 m. II ketvirčiu, išaugo 4,8 proc., rodo Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) surinkti duomenys. Pajamos, gautos už duomenų perdavimo paslaugas, sudarė 126,1 mln. Eur, t. y. 12,4 proc. daugiau nei 2022 m. II ketvirtį. „Duomen� ...

Plačiau

Ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) įpareigojo tris rinkos dalyvius – „Telia Lietuva“, „Tele2“ ir „Bitė Lietuva“ – užtikrinti universaliųjų elektroninių ryšių paslaugų teikimą Varėnos, Ignalinos, Šalčininkų ir Švenčionių rajono bei Pagėgių savivaldybėse. Sprendimas įsigalioja nuo liepos 1 dienos. Universalioji paslauga ...

Plačiau

Internetui Lietuvoje jau daugiau nei 30 metų, o tarptautinė Saugesnio interneto diena šiemet paminėta 20 kartą. Internetas, tinklų aprėptis ir greitis siejami su spartesne pažanga, tačiau  internetas turi ir tamsiąją pusę, su kuria galima susidurti bet kada. Pavyzdžiui, Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) interneto karštoji linija sausį ...

Plačiau

APIE PROJEKTĄ

Svetainės www.nebūkberyšio.lt paskirtis – suteikti patogią prieigą prie Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) administruojamų informacinių išteklių apie įvairias Lietuvoje teikiamas elektroninių ryšių paslaugas, jų kokybę, plėtrą ir saugumą.